O nama

Ježevu kućicu su osnovale psihologinja Ivana Garašić i logopedinja Iris Sečen 2016. godine. Od svog osnutka djelujemo u vidu pružanja logopedske i psihološke timske podrške djeci, adolescentima i odraslima. U proteklom razdoblju ponosimo se uspjehom u radu s 500-tinjak osoba i njihovim obiteljima, a naš je stručni tim proširen te sada uključuje 5 psihologinja i logopedinja. Redovno se uključujemo u obilježavanje Tjedna psihologije, povodom kojeg provodimo besplatne procjene razvoja djece, predavanja i radionice. Najvažnija prednost Ježeve kućice jest mogućnost interdisciplinarnog timskog rada, u kojem suradnja logopeda i psihologa omogućuje stvaranje kompletne slike te sveobuhvatnu pomoć našim korisnicima. U posljednje vrijeme sve više koristimo mogućnost on-line provedbe individualnog i grupnog (radioničkog) rada, čije prednosti proširuju našu viziju daljnjeg rasta i razvoja stručnog rada.

Image module

Ivana Garašić,  mag. psych.

Fakultetsko obrazovanje stekla sam na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, smjer psihologija. Kao psiholog, u najveći dio radnog iskustva provela sam u radu s djecom, najprije u Dječjem vrtiću Radost u Jastrebarskom, a potom u Centru za socijalnu skrb Jastrebarsko, gdje sam svoja stručna znanja proširila na rad sa djecom, adolescentima i odraslima iz obitelji u riziku.

U Ježevoj kućici posljednje četiri godine radim sa svim dobnim skupinama, odnosno djecom, adolescentima i odraslima na ublažavanju i rješavanju problema u psihologijskom funkcioniranju i poticanja zdravog psihologijskog rasta i razvoja. Osim individualnog i grupnog rada, održavam predavanja te pišem kolumne o psihologijskom zdravlju, grupnoj dinamici, motivaciji sportaša i drugim psihologijskim temama.

U terapijskom obrazovanju imam licencu kognitivno – bihevioralnog terapeuta. Praktičar sam terapije prihvaćanja i posvećenosti (ACT) i terapije usmjerene na suosjećanje (CFT) te terapeut u edukaciji iz Shema terapije i EMDR terapije usmjerene na traumu. Educirala sam se u području rada sa asocijativnim kartama, mindfulnessu te prilagodbi mindfulness metode u radu s djecom i adolescentima.

U slobodno vrijeme posvećujem se vođenju i treniranju djevojčica i djevojaka u Mažoret klubu Unity S iz Samobora te sam osobito ponosna na njihove vrhunske rezultate i brojna putovanja.

Image module

Martina Fratrić, mag. logoped.

Svoju diplomu iz područja logopedije stekla sam na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu. Tijekom studija odrađivala sam praksu u raznim ustanovama i udrugama koje pružaju logopedsku podršku: DV Radost Jastrebarsko, OŠ Kardinala Alojzije Stepinca, Dom za nezbrinutu djecu Nazorova, Društvo Naša djeca Jastrebarsko. Tijekom studija boravila sam i u Belgiji gdje sam pohađala Erasmus+ program vezan uz praktičan rad u struci utemeljen na znanstvenim dokazima.

Po završetku fakulteta počinjem raditi u Osnovnoj školi „Ljubo Babić“ u Jastrebarskom. Rad stručnog suradnika logopeda u školi uistinu je vrlo dinamičan. Osim neposrednog rada s učenicima, on podrazumijeva suradnju s roditeljima i učiteljima, ali i puno timskog rada.

Timski rad svakako je sastavni dio i Ježeve kućice u čiji sam rad uključena odmah po završetku studija. U Ježevoj kućici najviše radim s djecom predškolske i školske dobi koja imaju teškoće jezično-govorne komunikacije, teškoće učenja ili teškoće socijalne komunikacije. Kontinuirano se usavršavam polazeći brojne stručne skupove i edukacije vezane uz aktualne teme i najnovije spoznaje u području logopedije: asistivna tehnologija i potpomognuta komunikacija (AT-AAC), matematički program Abacus soroban, razvojni jezični poremećaj (RJP), rad s učenicima s teškoćama u redovnom sustavu… Na svojoj web stranici koju vodim kao školski logoped često pišem članke i objave vezane uz logopedske teškoće djece školske dobi.

U slobodno vrijeme volim volontirati, provoditi vrijeme sa obitelji i prijateljima te putovati. Uz rad s djecom, ispunjava me i druženje sa životinjama te boravak u prirodi.

Image module

Petra Golub, mag. logoped.

Obrazovanje u području logopedije stekla sam na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu. Prilikom studiranja odrađivala sam praksu i volontirala u raznim ustanovama, radeći s djecom i odraslima: Dječji vrtić Radost Jastrebarsko, Inkluzivni centar za djecu Profectus, Osnovna škola Kardinala Alojzija Stepinca, Dom za nezbrinutu djecu Nazorova, Poliklinika za rehabilitaciju slušanja i govora SUVAG.

Nakon završetka fakulteta zaposlila sam se u privatnom zagrebačkom kabinetu na radno mjesto logopeda. Uz provođenje logopedskih usluga u Ježevoj kućici, trenutno sam zaposlena i kao stručni suradnik logoped u Dječjem vrtiću Radost, u Jastrebarskom.

Dodatno sam se educirala na HoGent Sveučilištu u Belgiji gdje sam završila program koji ističe važnost provođenja prakse utemeljene na znanstvenim dokazima. Prisustvovala sam ATAAC konferenciji o asistivnoj tehnologiji i potpomognutoj komunikaciji te se kontinuirano usavršavam polazeći različita stručna usavršavanja. Redovito prisustvujem i on-line američkoj konferenciji SLP Summit radi praćenja novih znanstvenih spoznaja u području logopedije.

U slobodno vrijeme uživam u druženju s obitelji i prijateljima, putovanjima te različitim sportskim aktivnostima.

Image module

Kristina Karasman, mag. psych.

Fakultetsko obrazovanje u području psihologije stekla sam na Fakultetu hrvatskih studija. Studij sam završila uz kontinuiran rad i volonterski angažman, a zahvaljujući tome sam stekla vrijedno iskustvo i korisne vještine za buduće radne izazove.

Po završetku fakulteta odradila sam program stručnog osposobljavanja u Centru za socijalnu skrb Jastrebarsko, tijekom kojeg sam također imala priliku raditi u Dječjem domu Zagreb – Podružnica Antun Gustav Matoš, KBC-u Rebro i Osnovnoj školi Jastrebarsko. Nakon toga sam bila zaposlena u Centru za socijalnu skrb Zabok, a u posljednjih godinu dana radim u Centru za socijalnu skrb Jastrebarsko na radnom mjestu psihologa u timu za djecu, mlade i obitelj gdje svakodnevno radim s djecom, adolescentima i odraslim članovima obitelji koje se nalaze u nepovoljnim životnim situacijama. Već nekoliko godina povremeno radim u timu Ježeve kućice, a od ove godine se intenzivnije bavim individualnim i grupnim tretmanskim radom sa svim dobnim skupinama.

Trenutno sam edukantica kognitivno-bihevioralne terapije, terapije prihvaćanja i posvećenosti (ACT) te terapije usmjerene na suosjećanje (CFT). Educirala sam se u području rada s asocijativnim kartama te primjeni mindfulnessa u radu s odraslima, djecom i adolescentima.
Slobodno vrijeme rado ispunjavam putovanjima, čitanjem, aktivnostima s kućnim ljubimcima, a također sudjelujem u radu Mažoret klubu Unity S u Samoboru, čija sam članica bila više od 10 godina.

Image module

Domagoj Pandžić, mag. logoped

Obrazovanje u području logopedije stekao sam na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu. Tijekom studiranja sam odradio mnogobrojne sate prakse i volontiranja u raznim ustanovama diljem Zagreba, radeći s djecom, ali i odraslima: Dječji vrtić Trnsko, Dječji dom Zagreb, KBC Zagreb, Osnovna škola Dobriše Cesarića te volontiranje uz podršku Logo Centra BLAŽI. Honorarno radim individualni logopedski tretman s djecom i odraslima.

Nakon završetka fakulteta dobivam posao provođenja logopedskih usluga u Ježevoj kućici. Populacija koja ovdje prevladava su svakako djeca predškolske i školske dobi koja imaju razne teškoće u području jezika, govora i/ili komunikacije, učenja ili socijalne komunikacije. U profesionalnom razvoju cilj mi je proći dodatne edukacije i usavršavanja koja će pridonijeti proširenju cjelokupnog osobnog korpusa znanja te dovesti do implementacije modernijih i kvalitetnijih terapijskih postupaka u svakodnevni rad.

U slobodno vrijeme obožavam gledati filmove, serije, igrati videoigre, čitati knjige i gledati podcaste te, najviše od svega, provoditi vrijeme sa obitelji i prijateljima.

Image module

Maja Golešić, mag. psych.

Diplomirala sam psihologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Korisno iskustvo i vještine za rad
stekla sam već tijekom studija kroz organizaciju i provedbu raznih projekata, volontirajući u Društvu
naša djeca Jastrebarsko, radeći poslove povezane sa strukom te sudjelujući u dodatnim edukacijama i
radionicama.

Timu Ježeve kućice priključila sam se već tijekom studija. U početku sam bila zadužena za objave na
društvenim mrežama te osmišljavanje i provedbu radionica, a sada se uz navedeno bavim i
procjenama te individualnim i grupnim tretmanskim radom sa pretežito dječjom populacijom.

Što se tiče terapijskog obrazovanja – trenutno pohađam edukaciju iz kognitivno-bihevioralne
psihoterapije, a završila sam edukaciju iz terapije prihvaćanja i posvećenosti (ACT). Cilj mi je dodatno
se usavršavati u terapijskom radu, osobito u radu s djecom i mladima.

U slobodno vrijeme pjevam i plešem u KUD-u Lipa Slavetić, povremeno glumim u Kazalištu Škrabe, a
najdraže mi je druženje s obitelji i prijateljima.

 

 

Image module

Ivana Lukić, mag. logoped.

Fakultetsko obrazovanje u području logopedije stekla sam na Edukacijsko – rehabilitacijskom fakultetu u Zagrebu.
Tijekom studija praksu sam odrađivala u raznim ustanovama: DV „Radost“, OŠ „Kardinal Alojzije Stepinac Krašić“, Dom zdravlja Zagreb – Centar. Volontirala sam u sklopu različitih udruga i ustanova: DV „Vedri dani“, Centar inkluzivne potpore „Idem“, DV Poliklinike Suvag, Udruga „Krila“ za terapijsko jahanje.

Nakon završetka studija zaposlila sam se u OŠ „Ljubo Babić“ u Jastrebarskom gdje sam odrađivala program stručnog osposobljavanja. Nakon toga sam zaposlenje nastavila u OŠ „Kardinal Alojzije Stepinac Krašić“ gdje sam bila zaposlena kao zamjena. U međuvremenu sam položila državni stručni ispit. Trenutno sam zaposlena u Centru za odgoj i obrazovanje djece i mladeži u Karlovcu uz provođenje logopedskih usluga u Ježevoj kućici.

Dodatno sam se educirala već na fakultetu prisustvovanjem edukaciji za primjenu logopedskih sondi. Redovito sam prisustvovala ATAAC konferencijama o asistivnoj tehnologiji i potpomognutoj komunikaciji. S obzirom da logopedija kao znanost stavlja naglasak na cjeloživotno učenje i što kvalitetniji rad dodatno sam se obrazovala na sljedećim edukacijama: Poticanje socijalne komunikacije kod djece s razvojnim odstupanjima, PECS – početni tečaj (sustav potpomognute komunikacije razmjenom slika), TalkTools – razina 1 i 2 – vještine hranjenja i oralno – motoričkog pozicioniranja. Redovito pratim stručne internetske portale te literaturu vezanu za logopediju.

U slobodno vrijeme volim planinariti, pjevati u crkvenom zboru Ruah, vježbati i baviti se različitim sportskim aktivnostima, putovati, provoditi vrijeme s obitelji i prijateljima.

Image module

Iris Sečen, prof. logoped

Rođena sam 1984. godine u Zagrebu. Djetinjstvo sam provela u Jastrebarskom, gdje sam pohađajući osnovnu školu te kasnije opću gimnaziju stekla široki krug prijatelja i poznanstava na koji sam osobito ponosna.

  1. godine upisala sam Edukacijsko – rehabilitacijski fakultet u Zagrebu, smjer Logopedija, na kojem sam diplomirala 2008. godine stekavši zvanje profesor logoped. Neposredno po završetku fakulteta zaposlila sam se u Dječjem vrtiću Radost, što je još više učvrstilo sponu s mojim gradom, ovoga puta na profesionalnoj razini.

Sa željom za pružanjem profesionalne podrške što većem broju svojih sugrađana, a uočivši potrebu i nedostatak u ponudi istih na razini grada, kolegica Ivana Garašić, mag. psych. i ja 2016. godine osnivamo Ježevu kućicu. Od tada do danas pružile smo podršku 500-tinjak korisnika svih uzrasta.

Osim mog profesionalnog ostvarenja, koje je u potpunosti vezano uz Jastrebarsko, aktivno sudjelovanje u kulturnom, sportskom i društvenom životu moga grada obogaćuje me čitav život, osobito kroz članstvo u različitim udrugama. Istakla bih 24-godišnje članstvo u Gradskom kazalištu Jastrebarsko te volontiranje pri GO Crvenog križa Jastrebarsko tijekom krize uzrokovane COVID-om 19.

Moje slobodno vrijeme vezano je uz sport: biciklizam, trčanje i planinarenje. Ponosna sam na 10 završenih polumaratonskih utrka te na brojna putovanja poduzeta u svrhu biciklizma ili planinarenja.

Od sredine 2020. godine živim u Francuskoj, u blizini Versaillesa. Unatoč udaljenosti, i dalje aktivno sudjelujem u radu Ježeve kućice provodeći on-line savjetovanja te individualan rad s korisnicima. Želja mi je i dalje razvijati ove oblike rada, održavajući profesionalnu vezu sa svojom zemljom i svojim gradom.

Javite nam se