Blog categories

Comments

Već petu godinu zaredom Ježeva kućica uspješno održava aktivnosti povodom Tjedna psihologije, namijenjenog promoviranju psihološke struke u javnosti.

Ovogodišnji Tjedan psihologije pod sloganom “Čuvajmo mentalno zdravlje” dolazi u trenutku kada je još važnije prevenirati i liječiti teškoće mentalnog zdravlja, a posebice u ranjivom razdoblju djetinjstva i adolescencije. Programi se diljem Hrvatske održavaju pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika RH Zorana Milanovića.

Tjedan psihologije u Ježevoj kućici obilježen je procjenama spremnosti za školu te procjenama samopoštovanja, depresivnosti, anksioznosti, ljutnje i ometajućih ponašanja kod djece i mladih, kao važnom segmentu prevencije teškoća mentalnog zdravlja.

Ove godine u besplatnim psihologijskim procjenama, koje su se održale u Jastrebarskom uz podršku jaskanskog Centra za kulturu te u Samoboru u prostorijama Ježeve kućice sudjelovalo je ukupno 70 korisnika – djece, mladih i njihovih roditelja, uz podršku vrtića te osnovnih i srednjih škola na području Jastrebarskog, Klinča Sela, Krašića, Pisarovine, Samobora i Svete Nedelje te uz financijsku pomoć Zagrebačke županije.

U psihologijskim procjenama, koje su se održale u Jastrebarskom uz podršku jaskanskog Centra za kulturu te u Samoboru u prostorijama Ježeve kućice sudjelovalo je ukupno 70 korisnika – djece, mladih i njihovih roditelja.